Hej jag heter Ann Christine Eriksson, men har kallat mig själv för Titti sen jag var liten.  

Innan jag startade företag och öppnade min butik 1/12 2004 så jobbade jag på kontor i många år. På grund av, eller kanske man kan säga tack vare uppsägningen därifrån, började tankarna komma att jag skulle ändra inriktning i mitt liv. Jag fick möjlighet att gå ett år på Kävesta folkhögskolas konsthantverkslinje, textila grenen. Jättekul!

Sökte Karin-stipendiet, ett kulturstipendium som kvinnor med anknytning till Hallsberg kan söka. Fick detta stipendium 2003. Helt otroligt! Då fick jag lite mer råg i ryggen att det kanske skulle gå att fortsätta inom hantverket.

Via arbetsförmedlingen gick jag starta-eget-kurs och fick bidrag i ett halvår vid företagsstarten. Nu står jag på egna ben, tillsammans med min gulliga familj förstås.

Jag har alltid, sen jag var liten, hållit på med handarbete av något slag och nu känns det som en riktig utmaning att driva företag med sitt intresse i botten. Butiken öppnades 2004 hemma på gården utanför Hallsberg.

År 2006 började jag med garn tack vare en scarf som min svärmor Ulla stickade av steggarn. Det var flera som undrade om jag sålde garnet och någon skickade till och med sin man att inhandla det.

2010 var det dags att flytta butiken till Hallsberg. Fick en fin lokal mitt i centrum på Västra Storgatan 4. Sortimentet utökades och bestod av garn, gardiner, tyger, gardinstänger, löpare, påslakan mm.

2016 beslutade jag mig, efter flera års funderingar, för att flytta butiken igen. Nu till Storgatan 8 i Örebro. Sortimentet minskades för att kunna fokuseras.

I sortimentet finns nu

garn från i huvudsak

Svarta Fåret
Järbo
teetee (med det egna märket teetee samt Sirdar, Austermann, Shoeller & Stahl)

stickor, virknålar mm
knappar

moulinégarn från DMC
vävar

sybehör

innerkuddar i olika storlekar
stoppningsvadd

mellanlägg, mönsterpapper